~Cik GaDes~

~Cik GaDes~

Sunday, 2 March 2014

tErtul¡s 0Lehnya....

" HIKMAH TIADA JODOH " ( jgn segan nk baca for couple ) *Bila putus cinta , tak jd kawin , putus di tengah jln . Kita mesti pernah dgr ungkapan ni kn ? " Dah tak ada jodoh " . *Antara salah 1 punca bnda ni brlaku adalah disebabkn ia pengajaran dripada Allah s.w.t. *Bila org tgh bercinta , saling sayang , mesti pernah dgr ayat spt ni kt status ,moment mereka kn : " dialah segalanya bgku . " " hatiku milikmu " " hak milik sipolan " " aku tak bleh hidup tnpa dia " " cintaku hanya pd sipolan " " hanya dia mr sipolan " " taken by sipolan " " dan mcm2 lg la ~ " *Bila smpai ke tahap ni brmakna dia telah membuat kesilapan iaitu melebihkan cinta kpd seseorg dripada cinta kpd PenciptaNya Allah s.w.t . Rasanya tak perlu nk tulis smpai cm tu kn . *Pd Allah tak pernah diluahkan kata2 yg begitu dasyat . Lalu Allah "STOP" kn perhubungan itu , dan putus lah di tgh jln . *Tak kira lah putus sebab apa . Sebab org ketiga ke , salah faham ke , family tak suka ke , tawar hati ke , sebab tak hanta char kuey teow ke dan sbgainya . Itu cuma asbab . *Sedang yg mengawal hati , jodoh pertemuan , prjlanan hubungan smooth or celaru , semua d tgn Allah . *Setelah putus siapa yg dcarinya ? Allah s.w.t juga . Barulah nk igt pd Allah ,sebut namaNya , mengadu padaNya . *Sedarlah wahai teman . "Kun Fa Yakun !" *maka putuslah , berakhirlah . *jgn kita cabar Allah dgn atau tnpa sengaja sbb Allah Maha Berkuasa ! #Lebih baik berdoa kpada Allah s.w.t supaya tetapkan hati "sidia" dgn hati mu wahai sahabat . Minta dengan Allah , bukan dengan manusia ......

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.